Om hoppavidare.se

Syfte

”Hoppa vidare” är ett skolprojekt vars syfte är att skapa ett interaktivt lärande om Sverige och dess geografi. Elever i årskurs 4 får möjligheten att på ett nytt och spännande sätt lära sig av varandra. De utforskar, upplever, återberättar och samverkar på sin gemensamma resa med en upptäckarglädje och nyfikenhet att vilja se mer av vårt fantastiska land.

Så går det till

Grodan Mr Hoppson kommer att få hoppa runt mellan Sveriges 25 landskap. I varje landskap får en årskurs 4-klass äran att under en två veckors period ta hand om den upptäcksresande lilla grodan. Varje klass får med text och bilder berätta om vad Mr Hoppson får vara med om under sin vistelse i skolan. Vår förhoppning är att klasserna tar med honom på sevärdheter och utflykter som ger en liten glimt av vad man kan få uppleva i just denna del av Sverige.

Eleverna publicerar så ofta de vill nya berättelser och bilder här på hemsidan hoppavidare.se. De dagliga reseberättelserna varvas med mer faktabaserade inlägg om sitt landskap och dess natur- och samhällsgeografi. Förhoppningsvis kommer grodan Hoppson även att få uppleva historiska platser, evenemang, flora och fauna, kända byggnader och andra sevärdheter som finns i skolornas närområden. Kartträning blir en naturlig del av projektet då vi får följa Mr Hoppsons olika resmål på en interaktiv Sverigekarta.

Reseberättelser och bilder berättas i ”jag form” ur Mr Hoppsons perspektiv och publiceras på denna hemsida så att vi alla kan följa vår lilla glada grodas äventyr och upptåg. Vart grodans nästa resmål blir är upp till varje klass att noga överväga och bestämma.

Vår förhoppning är att projektet ska förena elever till ett interaktivt lärande om Sveriges geografi och att projektet även ska ge synergieffekter i form av lärande inom andra ämnen som svenska, datoranvändning, SO och NO.

Mr Hoppson är hungrig på ny kunskap men vill ju förstås också ha så kul som möjligt på sin resa. Vilken klass som hittar på det roligaste upptåget för honom återstår att se. Undrar vad han kommer att få vara med om.

Kram och lycka till nu, allas vår gröna glada groda!